Mini recenze (updaty)

Isshuukan Friends

4. září 2014 v 8:51 | Danirez
>> Tarou Iwasaki | Jaro 2014 | 12 episodes + 4s | Školní / Ze života / Drama | MAL 7,86 | score 7
Yuuki je kluk, který se chce přátelit se svou spolužačkou a zároveň i spolusedící Kaori. Ale ta ho vždycky slušně odmítne se slovy: "Ale moje… vzpomínky o kamarádech do týdne zmizí…" Každopádně i přesto se Yuuki chce stát jejím kamarádem, a tak se tito dva kamarádi spřátelují po týdnu opět znovu a znovu.

Přátelé na jeden týden. Ztráta paměti jako téma pro mě není už nic výjimečného, mám shlédnutou Amnesii, která mě nijak zvlášt nenadchla, i když za to může spíš žánr reverse harem, než toto téma. Přesto se objevuje v trochu sympatičtější podobě a tak nějak ve stylu "50 krát a stále poprvé".
Hodnotit anime pro mě bylo celkem složité. Začala jsem ho sledovat, protože jsem si přečetla článek s žebříčkem nejsledovanějších anime v jarní sezóně 2014 podle pohlaví. A Isshuukan Friends překvapivě sledovali i kluci, přestože mi to žánrem přišlo na velkou romantiku, slaďárnu a prostě blbost.
První epizody mě zaujaly, někde uprostřed mě to začalo celkem bavit, ale s koncem jsem začala být trochu obezřetná. Postavy, které byly ze začátku zajímavé, začaly být otravné, bezcharakterní a příliš jednoduché. Děj se sice stále posouval k nějakému vyvrcholení, ale začínalo mi být jasné, že se žádné velké drama konat nebude.
A konec mě zklamal. Moc často se mi to nestává, většinou i otevřené konce přivítám s otevřenou náručí. Tady byl ovšem jasně viditelný sek, který spoléhá na druhou sérii a to, co jsme čekali se vůbec nestalo, což mě docela naštvalo.
Když se na to podívám zpětně, je to příjemná oddechovka, která nejspíš moc nezaujme a za pár dní jakékoliv dojmy vyšumí z hlavy.

KE STAŽENÍ: Rildas
ONLINE: Rildas

Zdroj obr. | myanimelist.net | Zdroj anotace | akihabara.cz

Sorenari ni Shinken Nan Desu

3. září 2014 v 9:32 | Danirez
>> Kai Asou | Manga | 2010 | 16 kapitol | Yaoi / Romantické / Drama | MAL 8,48 | score 10
Oosawa zná Yoshioku už hodně dlouho… Jako pravidelný zákazník přichází a odchází z obchodu pokaždé s jiným přítelem. Myslí si, že dokáže říct, co za člověka Yoshioka je.
Když ale jeho dceru Chizu stihne horečka a on najednou neví, co si počít, protože je na ni sám, Yoshioka se ukáže jako spolehlivý přítel, který dokáže pomoci, a na kterého se může Oosawa spolehnout. Pomalu ale jistě Oosawa zjišťuje, že se v tomto muži mýlil, a co víc… možná se mýlil i sám v sobě.

Musím říct, že tahle manga přesně splnila má očekávání. Čím dál více podléhám žánru "slice of life", kde se občas mihne nějaké to malé dítě. Jedná se o velmi realistický příběh (co se týče vztahů), což je jenom kladem a právě jsem v ráži, kdy hodlám přečíst všechno od stejné autorky.
Jak už jsem zjistila, nebaví mě psát recenze na mangu, z které jsem nadšená, protože vlastně nemám o čem mluvit. Co mám kritizovat? Hlavní postavy se mi líbily, příběh také, kresba možná nebyla úplně dechberoucí nebo originální, ale splňovala svůj účel.
Opravdu jsem si na tomhle pošmákla, překlad je skvělý, takže hurá do čtení!

KE STAŽENÍ: Tsuki no Kodoku

Zdroj obr. | myanimelist.net

Gatchaman Crowds

15. června 2014 v 10:15 | Danirez
>> Gatchaman Crowds | 2013 | 12 episodes | Dobrodružné / Sci-fi | MAL 7,56 | score 8
Příběh se odehrává počátkem léta roku 2015 v Japonsku. Ve městě Tačikawa (západní část Tokia) žije 180 000 lidí, mezi nimiž jsou i takzvaní "Gačamani", bojovníci, kteří bojují ve speciálních oblecích poháněných takzvaným "NOTE", zhmotněním duchovní síly všech živých bytostí, proti tajemné entitě známé jako "MESS".

Přiznám se, že jsem od tohoto anime moc neočekávala a první díly se mi zdály velmi zajímavé. Hlavní hrdinka je velmi netradiční, ale v dobrém slova smyslu. Víme o ní jen kusé informace, ale velmi rychle jsme vtaženi do jejího světa.
Miluje zápisníky a jednoho dne se před ní zjeví vysoký, bledý chlápek, který jí daruje další, díky kterému se mění v tzv. Gatchamana. Mezi stávajícími členy udělá docela rozruch a otřese se základy jejich skupiny. Na všechno se dívá z jiného úhlu pohledu a nebojí se dělat věci, které ostatním přijdou nesmyslné nebo zbytečné až divné, což se většinou ukáže jako správný krok.
Navíc se na scéně objeví postava, která dokáže velmi úspěšně šířit chaos a možná dokonce dokáže tenhle svět zničit...
Je to vlastně takový klasický kousek, kde je nějaká skupina lidí, co se snaží zachránit svět. Ze začátku to vypadalo na velmi originální anime a bavilo mě na to koukat. Poté jsem přetrhla nic a už jsem se do toho nemohla znovu dostat. Závěr se mi také moc nezdál, ale je to spíše tím, že se anime pohybuje úplně jiným směrem, než čekáme. A vlastně se s poslední epizodou nic nedozvíme. Je to takový polootevřený konec.
Na Malu i akihabaře se ovšem objevila informace, že anime bude mít i druhou sérii, takže se celkem těším. Rozhodně tenhle příběh plánuji dokoukat.

KE STAŽENÍ: AnimeCzech

Zdroj obrázku a zdroj anotace| myanimelist.net

Mini Recenze | | Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?

30. května 2014 v 16:25 | Danirez
>> Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo? | 2013 | 10 episodes | Fantasy / Supernatural / Juujin / Komedie | MAL 7,98 | score 8
Izayoi Sakamaki, Asuka Kudou a You Kasukabe mají neuvěřitelné schopnosti a jsou znuděni světěm, ve kterém žijí. Každému z nich jednoho přijde obálka s dopisem, který je po otevření přenese do jiného světa, kde mají na žádost Černého králíka (Kurousagi) pomoci komunitě "Bezejmených" porazit tzv. "Knížata" (Demon Lords).

Trochu mě mrzí, že jsem na tohle anime nenarazila dřív. Dle anotace jsem měla pocit, že půjde o něco romantického ve stylu Alenky v Říši divů, jelikož mě tam zarazil ten králík. Jenže to ve skutečnosti nebyl černý králík, ale normální holka s králičíma ušima, která se jmenuje Kurousagi (Černý králík).
Od začátku mě to opravdu chytlo a překvapilo mě, že jsem o něm nikde moc nečetla. Určitě by si zasloužilo více pozornosti.
Jelikož jsem se dívala s anglickými titulky přiznám se, že jsem moc nepochopila v čem přesně spočívali tzv. hry. Bylo to něco jako MMORPG hra. Svět, ve kterém se lidé sdružují do komunit a ty poté bojují buď mezi sebou nebo jsou vyzvání k boji "Knížaty". Za vítězství navíc obdrží dar (gift), který umožňujě komunitě využívat určitá privilegia.
Naši tři hrdinové do tohoto světa už přišli s jakýmisi schopnostmi. Izayoi je neuvěřitelně chytrý a silný, Asuka dokáže přinutit kohokoliv, aby udělal to, co chce a You má schopnost převzít na sebe schopnosti zvířat a rozumí jejich řeči.
Trochu mě mrzelo, že všichni tři byli ve srovnání s obyvateli až příliš silní a neměli rovnoceného soupeře. Ke konci už se to zlepšilo, ale zase tak moc ne. Nicméně závěr naznačoval pokračování a doteď se nikde nic neobjevilo a je to podle mě škoda.

KE STAŽENÍ: Neoexorcist.net
Zdroj obr. Myanimelist.net | Zdroj anotací akihabara.cz

Mini recenze || Natsume Yuujinchou

30. května 2014 v 11:58 | Danirez
>> Natsume Yuujinchou | 13 episodes | Shoujo / Ze života / Supernatural / Fantasy | MAL 8,45 | score 8
Takahashi Natsume má dlouho utajovanou schopnost - vidí duchy. Jednoho dne zdědí tajuplnou knihu po své mrtvé babičce Reiko. Konečně odhaluje důvod, proč ho obklopuje nadpřirozeno. Mezi vlastníkem knihy a duchy, jejichž jména obsahuje, existuje svazující kontrakt. Natsume je odhodlán kontrakty zrušit a duchy tím osvobodit. Jeho dny jsou naplněny snahou vracet oněm duchům jména.

Natsume je anime svým obsahem podobné Mushishi, řekla bych. Nemůžu to porovnat, jelikož jsem se k Mushishi stále nedostala, ale určitě obě nějakým způsobem reprodukují japonskou mytologii či víru.
Natsume Yuujinchou je určitě jedno z těch nejlepších, co jsem na toto téma viděla (zatím). RDG: Red Data Girl z loňska bylo hodně velkým zklamáním a přitom stačilo šáhnout po trochu starším kousku.
Nicméně mě trochu překvapilo až tak vysoké hodnocení tohoto seriálu. Z těch třinácti dílů jsem neměla pocit, že by to bylo až tak dokonalé. Je to parádní, jasně, ale z mého pohledu tomu ještě něco chybělo.
Během těch pár dílů se vlastně nic nestalo. V každé epizodě se řeší jiný problém s jiným duchem nebo něco z Natsuova života. Přesto to velmi rychle odsípá a člověk se u toho nenudí. Není v tom ale takové to napětí, které znám například z One piece, kdy se třepu na další díl. Byla to taková pohodička, příjemné odreagování s dobrým příběhem.
U dalších sérií hodnocení stoupá nahoru, takže předpokládám, že se objeví v ději něco opravdu zajímavého. Rozhodně mám v plánu pokračovat.

KE STAŽENÍ: Uminaoshi (sk)
ONLINE: Shirai.cz

Zdroj obr. Myanimelist.net | Zdroj anotací akihabara.cz

Mini recenze #3

27. května 2014 v 16:56 | Danirez
>> ≠ (Not Equal) | Reibun Ike | Manga | 2010 - 2011 | 11 kapitol | Yaoi / Supernatural / Psychologické / Drama | MAL 8,08 | score 9
Ryouovi rodiče se rozvedli, když byl ještě malý, a od té doby žije sám s matkou. Když naposledy viděl svého tátu, tak se mu zdál jako starší bratr, jenže nastal čas jej zase navštívit. Nejdřív byl překvapený, že jeho táta vypadá pořád tak mladě, ale pak začne víc přemýšlet o minulosti. Jenže co se stane, když ho čas obelstí a on začne žít v minulosti?

Manga Not Equal je krátký příjemný yaoi příběh. Je trochu netradiční, jelikož se jedná o vztah otce a syna, ale než začnou být všichni pohoršení... vůbec mi to tak nepřišlo. Ryou chce navštívit svého otce a během svého pobytu u něj se nějakým nedopatřením vrátí v čase, kdy je jeho otci čtrnáct let. Tomu zrovna zemřela babička a nechce se vrátit s matkou domů, proto zůstává v jejím domě. O Ryouovi si myslí, že je chlapcem, kterého občas hlídala, protože se s ní jako jediný "přišel rozloučit". Dřív než si to Ryou uvědomí, se do svého otce zamiluje. Co se ale stane, když se vrátí do svého času? Konomi (jeho otec) neměl ponětí, že opětuje city svého syna. Když si tuto pravdu uvědomí, poté co ho uvidí po dvaceti dvou letech, není z toho vůbec nadšený. Jenže to, co pro něj trvalo tak dlouho, se pro Ryoue odehrálo během pár minut. Nehodlá se s tím jen tak smířit.
Velmi často hlavní postavy uvažují nad filosofickými otázkami ohledně morálky a proč je pro ostatní tak těžké příjmout, že by se mohli mít rádi. Do toho je příběh s návratem v čase opravdu originální. Nebudu lhát, ale trochu jsem si u toho pobrečela. Dost se mi tenhle kousek zalíbil.

>> 100% Perfect Girl | Wann | Manhwa | 2006 - 2009 | 83 kapitol | Shojo / Drama / Romantické / Psychologické | MAL 8,04 | score 8 | překlad...
Jay Jin je studentka střední školy. Miluje kreslení a chtěla by studovat vysokou školu umění, ale její matka pro ni nemá pochopení. Jarte Max pochází z královské rodiny. Je král malé země zvané Roinne. Jarte přijel do Koree obchodně, ale to ještě netušil že tady potká "svoji" 100% perfektní dívku, do které se na první pohled zamiluje. První setkání Jarteho a Jay skončí katastrofálně. Jarte na Jay neustále myslí a proto se rozhodne ji vyhledat a získat si její lásku. Jay také nemůže zapomenout na krásného cizince se sexy postavou, dlouhýma nohama a dokonalým obličejem. Osud tomu chtěl a oni se znovu setkávají. A kolotoč plný lásky, trápení a nebezpečí začíná.

Jedná se o 100% holčičí záležitost se spousty klišé, což už jde poznat z anotace. Princ se zamiluje do úplně obyčejné dívky, která krásou nijak nevyčnívá a nemá kromě kreslení žádné jiné talenty. Princ taky trpí šílenou paranoií a neustále svou lásku ochraňuje. Jakmile neví, kde je, šílí. Samozřejmě má mnoho nepřátel, některé skryté u vlastních lidí, jiné v mafii. Je asi všem jasné, kam to povede.
Nicméně jsem opět skončila tak, že jsem se od toho v jedné chvíli nedokázala odtrhnout. To, co mi v první polovině vadilo, se úplně změnilo a vztahy, které se začínaly řešit, nabrali konečně trochu na realitě. Možná mě také ovlivňuje můj momentální stav, kdy konečně chápu, co to znamená někoho milovat. Číst to někde před rokem, označila bych to za strašnou blbost.
Jde u mě tedy o guilty pleasure, kterou jsem hodnotila poměrně vysoko. Kdybych odečetla to, že mě to docela bavilo a neodtrhla jsem se od toho, tedy kdybych hodnotila zcela racionálně a bez pocitů, dala bych sedmičku nebo šestku.

Zdroj obr. | 1 | 2 | Zdroj anotací | manga.akihabara.cz

Mini recenze #2

21. května 2014 v 10:22 | Danirez
>> One Piece Film Z | Movie | 2012 | Shonen / Akční / Komedie / Dobrodružné | MAL 8,57 | score 8
V prvním filmu, který zachycuje Luffyho a jeho posádku po dvouletém tréninku, hned ze začátku zvládnou zachránit tajemného muže, který má svou pravou ruku přeměněnou ve zbraň na ničení pirátů s démoními schopnostmi. I přes to, že mu zachránili život, jim zničí celou loď, a se svojí posádkou odjíždí pryč. Luffy se samozřejmě rozhodne pomstít, ale v průběhu zjišťuje, že nejde jen o pomstu - tady jde o celý Nový Svět. Jaká budou jeho rozhodnutí, a povedou k vítězství nebo ke zkáze?

Ačkoliv je anime One Piece moje nejoblíbenější, doteď jsem nenašla zalíbení v jeho filmech. Viděla jsem dva první a pominuli špatnou grafiku, která je patrná i v prvních dílech anime, není to prostě ono. A nejsem v tomhle sama, i hodnocení jiných se bere stejnou cestou.
Ovšem nejnovější film, první po tom, co se posádka na dva roky oddělila, sliboval, že to bude tentokrát o hodně lepší. Asi jsem se moc nechala zlákat vysokým hodnocením a čekala od toho mnohem víc, než se mi nakonec dostalo. Je jisté, že to je vůči jiným svým filmům velké zlepšení, ale stále mi tam chybí ta šťáva, která je v anime.
Ze začátku mi přišlo hodně laciné chování některých postav, jakoby pouze parodovali své přirozené chování a na silu se snažily dokázat, že ony jsou ty pravé. Prostě jsem jim to nežrala.
Děj byl zajímavý, ale jednoduše zase to stejné, co se v posledních filmech stalo taky. Je tu nějaký neřád, kterého musíme porazit. Ze začátku na něj vůbec nemáme, ale nevadí, stejně ho nakonec porazíme. Jeho příběh navíc nebyl zase tak zajímavý. Oda se sice na filmu angažoval jako producent a nikde jsem nenašla, kdo stál za scénářem, takže předpokládám, že taky on. Příjde mi to zvláštní, ale jakoby to ani nebylo jeho dílo. Nějaka ho v tom nevidím.
I tak jde ale stále o dobrý film, abych stále nekritizovala. Možná jsem udělala tu chybu, že jsem ho shlédla hned po Vlčích dětech, které byly nabyté emocemi a pak mi taková bojovka nestačila...

>> Ookami kodomo no Ame to Yuki | Movie | 2012 | Fantasy / Ze života | MAL 8,94 | score 10
Studentka Hana se zamiluje do "vlčího muže" a po nějaké době se jim narodí dvě děti. Nejsou to ovšem jen tak obyčejné děti, ale napůl vlci, napůl lidé - vlčí děti. Rodina se snaží žít nenápadně v zastrčeném koutu města a skrývat své tajemství. Jednoho dne se ovšem jejich spokojený život zhroutí… Odstěhují se do hor, do zapadlé vesnice, kde se snaží adaptovat. Haně pomalu začínají mizet našetřené úspory, nedaří se jí na poli nic vypěstovat a vesničané čekají, že to brzy vzdá a odjede. Hlavním problémem, kterému čelí je ale vlastně to, že nerozumí vlastním dětem. Mají trochu jiné potřeby a nikdo jí nemůže poradit, jak na to. Navíc čím jsou starší, tím horší to je...

Již před shlédnutím jsem na film slyšela spíš kladné ohlasy a hodnocení na Malu bylo víc než vysoké. Hodně jsem se na něj těšila.
Je to opravdu velmi silný příběh, který si mnohem více prožijí ti, co se snadno vžívají do postav. A taky svým tématem nejspíš bude blíže ženám, které mají alespoň minimální mateřský cit. Právě o tom totiž tohle anime je. O vztahu mezi matkou a dětmi.
Téma je to řešené ale velmi originálně a právě díky tomu tohle téma ještě více vyniklo. Podle mě to byl skvělý tah. Všechny postavy jsem si velmi oblíbila. Ze všeho nejvíc nejspíš malou rozjařenou Yuki, která byla pořádné číslo. O to víc jde vidět, že život ne vždy dopadne tak, jak to ze začátku čekáme, ale jde si svou cestou a chystá na nás pořádné překvapení.
Já si z toho vzala jedno. Jestli se mi podaří být stejně dobrou matkou jakou byla Hana, budu se sebou nanejvýš spokojená.

>> Osamu Tezuka's Buddha Movie 1: The Red Desert! It's Beautiful | Movie | 2011 | Drama / Historické / Supernatural | MAL 7,04 | score 7
Ve starověké Indii jsou životy lidí sužovány suchem, hladem, neustálým válčením a nespravedlností vlivem přísného kastovního systému. Životy těchto nešťastných duší se prolínají s životem narozeného prince Siddhárty, který se vydá na cestu duchovního poznání a stane se Buddhou, "Osvíceným".

Jendá se poněkud pohádkové převyprávění života Siddhárty Gautamy, později jen Buddhy. Mám takový dojem, že jde o adaptaci mangy, kterou nám jednou ukazoval pan Bělka na přednášce buddhismus, takže jsem se těšila na podpůrné anime k učivu. Po závěrečných titulcích musím konstatovat, že kdybych si tohle vzala za podklad, vyletěla bych jako raketa.
Příběh je sice zajímavý a vzcelku napínavý, ale jen ztěží lze pokládat za "historický". A není to kvůli těm "supernaturálním" duchovním věcem, které se v něm odehrávají, to by mi ani tak nevadilo. Jde o to, že příběh Buddhy do jisté míry doplňuje hlavní poslání buddhismu a ačkoliv se na postavě Buddhy nestaví tak jako například na Ježíšovi v křesťanství, je jeho životní příběh hodně důležitý. Tvůrcům tohoto anime se podařilo ten příběh úplně pokroutit.
Abych byla trochu konkrétnější... staví se na tom, že Siddharta žil v přepychu, nic mu nechybělo a nemusel se nijak trápit tím, co se děje ve světě. Žil v blahé nevědomosti a nepoznal nikdy žádné utrpení. Teprve poté, co utekl z paláce, se setkal s nemocí, stářím a se smrtí. Zakládá se na tom, že se Siddharta zřekl tohoto přechybu ve prospěch poznání.
Přitom v anime se již v mládí setkává s těmito pomíjivostmi a to prostřednictvím války a násilí. A jeho zázemí v paláci není tak úplně dokonalé a beztarostné, jak by být mělo.
Chápu, že šlo o to udělat příběh zajímavější a především hlavní postavu, ale nelze jej považovat za použitelný ve smyslu historičnosti. I kvůli tomu jsem nakonec hodnocení snížila, jinak je to velmi zajímavý kousek, na který se dobře kouká. Vesměs mě to bavilo a určitě se podívám i na pokračování, které vyšlo letos v únoru.

Zdroj obr. | myanimelist.net | 1 | 2 | 3 | Zdroj anotací | akihabara.cz

Mini recenze #1

17. dubna 2014 v 13:00 | Daniela
>> Boku no Imouto wa "Osaka Okan" | 12 episodes | Komedie/Poučné | MAL 6,06 | score 7
Kyousuke nějakou dobu žije v odloučení od své sestry Namiko kvůli rodinný problémům. Teď zase mohou bydlet společně, ale Namiko už není taková, jakou ji znal.

I když se někomu může zdát, že tématem tohohle anime bude nějaká bratrsko-sesterská láska, není to pravda. Jediné, o co tu jde, jsou zvyky v Ósace v konfrontaci se zbytkem Japonska (pravděpodobně Tokio). Ve většině případů se anime zaměřuje na jiné nářečí. Grafika je hodně jednoduchá, což může taky odradit, ale ve výsledku nejde ani tak o tu grafiku, jako o smysl tohoto anime. Já jsem uvítala, že epizody byly pouze pět minut krátké a tudíž jsem toho využila během studování, abych se trochu rozptýlila a možná se taky dozvěděla něco nového. Bylo to zajímavé a především hodnotné pro studium japonštiny.


>> Karneval | 13 episodes | Akční/Mysterijní/Fantasy/Sci-fi/Shoujo | MAL 7,48 | score 8
Nai hledá Karoka, který ho vychoval, ale z nějakého důvodu zmizel a jediné, co mu nechal je zvláštní náramek. Gareki krade a vybírá kapsy, aby nějak přečkal další den. Tihle dva se potkají v divném domě, kde potkají bytost, která rozhodně není člověkem. Brzy se stanou hledanými zločinci stíhanými vojenskými bezpečnostními agenty. Když se ocitnou v zoufalé beznadějné situaci, vstoupí do nejsilnější obranné organizace země - "Cirkusu"!!
Cikus je obranná organizace, která pracuje pro vládu. Podnikají nájezdy na zločince a řeší zločiny, které bezpečnostní složky nezvládají. Po svých nájezdech pořádají představení jako omluvu za to, že děsili občany. Jejich skupina se skládá z nejsilnější, nejschopnějších bojovníků, kteří používají k boji speciální typ náramku, známých jako Cirkus ID.

Karneval je anime, které má bezesporu velký potenciál. První epizody mě opravdu zaujaly a sledování mě bavilo. Mám jisté výhrady vůči postavám, především vůči tomu zvířátku, co si říká Nai. Nicméně některé situace byly spíše směšné, než abych je brala vážně a jako anime na odreagování byl Karneval přímo perfektní. Svým dějem mě také zaujalo, i když mi to zpočátku nepřišlo ničím zajímavé. Anotace se v tomhle směru posouvá trochu jiným směrem.
Celkově opravdu nejlepším okamžikem byl konec, který z mého pohledu snad ze všem anime, co jsem kdy viděla, nejvíc vnadí na pokračování. V mém případě do dopadlo tak, že jsem si mangu dala do plánovaných a jenou se k ní určitě dostanu.

>> Kuroko no Basket 2nd Season | 25 episodes | Komedie/Školní/Shounen/Sportovní | MAL 8,84 | score 9
Generace pěti hráčů, kterou bezpochyby můžeme nazvat tou nejsilnější tzv. "Zázračná Generace". Kolem této generace se šířila jedna podivná zvěst. Nikdo ho neznal a v žádném zápase nebyl ani v zápisu, ale prý existoval ještě jeden hráč, kterého tato zázračná pětka uznávala. Tím hráčem je Kuroko Tetsuya, který v basketu není zrovna nejlepší, ale exceloval v nahrávání. Jeho nahrávky jsou přesné a rychlé a dobře směrované. Jednoho dne, na soukromé vysoké škole Seirin, se přidá do basketbalového klubu. Tam se seznámil s Kagamim Taigou, velmi talentovaným hráčem. Kuroko dává Kagamimu slib, že mu pomůže, aby se stal nejlepším hráčem basketu. Tímto slibem začíná jejich společná cesta.

Druhá sezóna Kuroka je za mnou a z mé strany přišlo trochu zklamání, které však nemá s anime moc společného. Série byla samozřejmě skvělá, ale bylo tam pro mě pár rušivých faktorů, které jsem nemohla přehlédnout. Většinou v hodnocení hodně dávám na pocity a to, jak mě anime baví nebo nebaví. U Kuroka mám přečtenou i mangu a i přesto mě první série nenechala, abych ji pustila a dokoukala někdy jindy. Bylo to zábavné, napínavé, jednoduše skvělé i přesto, že jsem byla s příběhem dávno seznámená.
Na mangu jsem od té doby nechytla opravdu hodně dlouho, paměť měla velké prázdniny. Přesto mě druhé pokračování nenadchlo tak jako první série anime adaptace. Trochu jsem nad tím uvažovala a došlo mi, že to bylo nejspíš tím, že příběh mimo zápasy nebyl zase tak dobrý a zábavný jako v předešlých dvaceti pěti dílech. Byl tam sice vedlejšák související s Kagamim a jeho přítelem z dětství, ale vesměs byla celá série jenom o tom, jak Seirin vyhrává zápasy.
Proto jsem se nakonec rozhodla pro trochu nižší hodnocení.

Zdroj obr. Myanimelist.net | Zdroj anotací akihabara.cz
 
 

Reklama